Här hos AyA...

AYURVEDA är en mer än 5000 tusen år gammal natur läketradition. Vi som praktiserar den tar hänsyn till hela människan, naturens rytm och årstiderna. Praktiken är sjukdoms förebyggande och behandlar obalanser i kropp och själ. Inom Ayurveda finns olika behandlingformer. De är väl beprövade och har god verkan.

AYURVEDISK HÄLSORÅDGIVNING med pulsdiagnostik. Att vara ur balans fysiskt kan vara ett obehagligt tillstånd och kan efter tid omvandlas till svårare sjukdomstillstånd. De flesta av oss känner nog igen känslan av att något är fel, men det är svårt att hitta vart felet sitter. Genom en Ayurvedisk hälsorådgivning får du råd som kan hjälpa dig att hitta tillbaka till din inre balans. Att läsa din puls hjälper mig att hitta rätt råd för just din individuella obalans. Det första besöket tar ca 70 minuter. Därefter rekommenderar jag minst ett uppföljnings besök där vi stämmer av hur din kropp svarat på behandlingen. Uppföljnings besöket tar ca 45 minuter. Observera att riktigt djupa obalanser tar lång tid att rätta till. Därför krävs tålamod och motivation. Råden innefattar kost, livsstil, rutiner, köksråd och kosttillskott. 

MEDA-grupp Den första MEDAGRUPP som startades var i Malmö. En kär vän och kollega som varit verksam som ayurvedisk hälsorådgivare/yogalärare och terapeut i många år såg också just det som står i stycket ovan. Emilia (heter hon) skrev samma sak, fast med andra ord. Jag kontaktade Emilia och sa: Om det funkar i Malmö, varför inte i Strömsund eller Hammerdal eller….???

Jag tror mycket på att vi alla är olika och behöver olika, vi behöver läka vårt sinne, släppa taget om det som hindrar oss och framförallt göra det långsiktigt. Vissa av oss behöver måttlighet, vissa behöver stimulans.

Gruppen träffas en gång i veckan och vi inleder de flesta träffarna med någon fysisk aktivitet. Vi kommer träffas både ute och inne. Nu när Covid-19 finns bland oss kommer vi vara ute så mycket det går. Det kommer finnas utrymme till avstånd och möjlighet att tvätta händerna. Jag vill att du har egen yogamatta, filt och kläder för att hålla värmen. Även skor att promenera i.

Holistiskt innebär helhetshälsa och Ayurveda pratar om balans i de tre beståndsdelarna motion, kost och sömn/sinne.
Meda - Fettvävnad inom Ayurveda

FÖRETAGSMASSAGE Jag tar min massagebänk och kommer till er! Erbjuder 30 -40 min massage, gruppträning, hälsorådgivning, föreläsningar om hälsa och balans i livet. Drömmen vore att få kontakt med ett lokalt företag som vill satsa fullt ut på sin verksamhet! Att vara med och stärka hälsan hos personalen med hjälp av Ayurveda.

OLIKA MASSAGETYPER:

ABHYANGA- en mycket behaglig helkroppsmassage med varm olja. Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar också kroppen från slaggprodukter. Abhyanga är speciellt välgörande vid vata-obalanser samt under hösten och vintern. Även skalpen blir masserad med special olja, medicerad med över 60 örter för sinnet. En otroligt  skön upplevelse! Efter massagen ska du helst bara åka hem och ta en het dusch (utan duschtvål), dricka mycket varmt vatten och bara vila Ges 60/ 90  minuter. Går att boka som parbehandling.Ta med oömma kläder att ta på efter behandlingen, då det mesta av oljan ska få stanna kvar tills du kommit hem.

Behandlingstid: 60/90 min

GARSHAN- en helkroppsmassage med råsiden handskar, som renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Behandlingen avslutas med oljemassage, eller i kombinationsbehandlingar med Abhyanga/Vishesh. Garshan är en utmärkt behandling vid kapha-obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen. Ges med fördel under våren.

Behandlingstid: 25 min

VISHESH- en lite kraftigare helkroppsmassage där trycket ökar jämfört med abhyanga. Vishesh har abhyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen.

Behandlingstid 60 min.

KATI CHIKITSA- en traditionell ayurvedisk ryggbehandling med lätt oljemassage och värmebehandling över axlar och rygg. Behandlingen avslutas med att ryggen masseras med varma tygknyten fyllda med örter och oljor. Är som balsam för stela ryggar och axlar. Fungerar på all smärta i leder: knän/armbågar/fotleder/höfter. Behandlingen görs med fördel tre dagar efter varann.

Behandlingstid: 45 min.

SHIROABHYANGA - massage av huvud, ansikte, nacke och skuldror. Ges med eller utan special olja. Behandlingen löser upp stress och lättar spänningar som lagrats. Därigenom motverkas huvudvärk och värk i nacke och skuldror. Shiroabhyanga stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarheten i sinnet ökar. Fantastisk i kombination med Abhyanga eller Vishesh!

Behandlingstid: 25 min

 

(((( EJ TILLGÄNGLIG!!SHIRODARA- behandlingen inleds med en 20 minuter lång massage av huvud, nacke, axlar
och ansikte. Därefter får en stråle varm olja under 20 minuter långsamt
strömma ned över pannan och hjässan.

Behandlingen lugnar ned det centrala nervsystemet, ger sinnet och sinnena
djup vila, vilket tillåter kroppens naturliga läkeprocesser att utsöndra
lagrad stress från nervsystemet. Till följd av detta förbättras den mentala
klarheten. Det är en lugn och avstressande behandling där spänningar löses upp och
hela nervsystemet får lugn och ro.

Total behandlingstid: 60 min. )))))

 

MARMA PUNKTER Ayurvediska texter beskriver 107 små + 3 stora marma punkter. De beskrivs som bryggan mellan kroppen, tanken och själen. De är punkter eller pumpar där kroppens energikanaler strömmar igenom. Genom livet samlar kroppen på sig slagg, kallat AMA. Detta ama och samlas i marma punkterna. Marma går att behandla på olika sätt.

Vi på AyA utför två olika typer. MARMA MASSAGE genom att massera eller trycka försiktigt på dem enligt en särskild metod hjälper vi kroppen att rensa ut. När du beskriver vilka symptom/blockeringar du upplever skapar vi en MASSAGE utifrån det.

Behandlingstid: 25/45/60 min.

Och den fantastiska MARMA BEHANDLINGEN som vi lärt oss genom SKANDINAVISKA AYURVEDA AKADEMIN. En unik och mycket subtil behandling för djup avslappning och balansering av kropp och själ. Utförs med special tillverkade MARMA OLJOR. Måste upplevas för att det ska gå att förstå. Görs med fördel efter pulsläsning och konstaterade obalanser.

Behandlingstid: 30/60 min.

AYURVEDIC YOGA MASSAGE - En massage där du får både härlig massage och stretch. Hjälper dig att öppna upp spänningar utan smärta. Behagligt samarbete mellan andning, sinne, kropp. Andningen är även ett viktigt verktyg under behandlingen. Mycket effektiv!!! Går att boka som parbehandling.

Behandlingstid: 75-90 min.

MJUK INTUITIV MASSAGE- En behaglig mjuk massage med olja anpassad till det du behöver just nu exempelvis värme/energi/avslappning. Oljan kryddas med olika eteriska oljor vilka stimulerar dina sinnen och ger en härlig effekt. Tala om om du har känslig hy eller är doft känslig så anpassas oljan efter det. Går att få där ditt behov finns. Exempel: NACKE/AXLAR/RYGG, BEN/FÖTTER. 

Behandlingstid: 25/45/60 min.

AROMATERAPI  om behovet finns så använder jag olika eteriska oljor vid de olika massagerna. Och under hälsorådgivningen kan även aromaterapi förekomma som behandlingsmetod. Dofter vilka härstammar från olika ayurvediska örter och växter. Alltid ekologiska. Och etiska!

  •  Retreat dagar- Vi skapar en lugn plats, 4-6 personer kan komma för en dag i stillhet. Ta kontakt med oss så pratar vi om upplägget!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Träning

Köp ett klippkort på 5 (650kr)/10 (1150kr)/15ggr (1750kr) och välj sedan fritt vilka pass du vill gå på under veckan. Kortet är giltigt 6mån. OCH GÅR UNDER MÅBRApengen/FRISKVÅRDSBIDRAGET.

Pensionärsrabatt 100kr på ordinarie pris.

YOGA 

är så mycket mer än fysisk träning. Och ska helst praktiseras utifrån den egna kroppens behov. Här hos AyA kan du antingen ta privat lektioner eller komma på pass i grupp. Privat lektionen tar ca 70 minuter. Då pratar vi först igenom vad du vill med yogan och du får med dig ett eget pass hem. Efter ca fyra veckor ses vi igen för att följa upp. Efter det kan du upprepa besöken när du känner att din kropps/ ditt sinnes behov har förändrats.

Yinyoga?

Yinyoga kännetecknas av stilla/mjukt flödande positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls ibland 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. Medicinsk forskning pratar om att vi i yinyogan kommer åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.

När passar yinyoga?

Yinyoga passar alla. Med hjälp av props, olika hjälpmedel såsom filtar och bolster, kan du anpassa positionerna efter dina egna förutsättningar. När du har långvarig stelhet och smärtproblematik i kroppen, känner dig trött, överstimulerad, har humörsvängningar, mycket tankar som snurrar, känner ett behov av att fylla på med energi och/eller har för mycket energi.

Fördelar med yinyoga

  • Stillar kropp och sinne
  • Kompletterar övrig yogapraktik och träning
  • Enkelt att utföra, passar alla
  • Mycket avslappnande
  • Minskar stress och oro
  • Bidrar till en större medveten närvaro
  • Ökar rörligheten i leder
  • Skapar ett inre lugn
  • Ökar flöde av energi och livskraft, prana/Qi

 

Beskrivning av andra träningstyper hos AyA 

ORGANIC BODYWORK- Vi tänker ståtlig, smidig, stark. Och tränar igenom hela kroppen. Mer tempo och rörelse än Yoga. Ger god kroppsmedvetenhet och hållning. Smidighet.

 AFRO POWER DANCE- Dans när den är som mest svettig, pretentionslös och grundad. Vi använder stora rörelser och mycket yta. Hjärta, bara fötter och dansglädje!

CORE- En stark och stabilt kärna. Här kombineras olika övningar med fokus på rygg, mage och hållning. 

Vinyasa Yoga- Dynamisk flödande yoga som skapar hetta! Vilket är nyckeln till transformation...

FlowMovements- Fri dans av olika slag.

 

 

Vi är medlemmar i Kroppsterapeuternas riksförbund.

 

 Frågor / Bokningar sker via:

mail: fridsberg81@gmail.com 

telefon: 076- 846 40 14

 

Väl mött!

Zara och Joachim