Hela livet har jag letat efter ett sätt att hjälpa människor må bättre. Tyvärr hade jag inte rätt verktyg för att lyckas hjälpa på rätt sätt. Jag skulle likt många kunna berätta om alla hemska saker jag gått igenom eller gjort. I min ryggsäck finns en salig blandning. Men jag tänker berätta MIN solskenshistoria.

När jag väntade vårt första barn kände jag att min kropp behövde en träningsform som var skonsam och uppbyggande. Så kom jag i kontakt med yoga. Då kunde jag inte ana vidden av den kunskap och läkande kraft som yoga och ayurveda bär. 

När familjen utökades ytterligare och vårt tredje barn kom till världen blev jag förlamad i mitt vänstra ben. Förlossningen tog för lång tid och jag låg på vänster sida under många timmar. När allt väl var över upptäckte jag att mitt ben var helt dött. Ingenting fungerade. Undersökningar/röntgen, inget syntes och specialisterna stog frågande. Ingen kunde hjälpa mig. Efter tre månader med droppfot och total förlamning började jag jobba. Jag kunde inte vara hemma och springa efter barnen. Men jag var inte heller sjuk.

När läkaren sa att jag inte skulle förvänta mig att bli bra var jag så nära att ge upp. Som tur var stöttade min man mig och vi tog kontakt med min yogalärare på Yogaskolan i Östersund. Hon mötte mig med det jag behövde, hopp. Hon sa att allt skulle bli bra. Och gav mig övningar och min man direktiv till massage med varm olja. Vi följde hennes råd slaviskt. Efter ca 2 månader började jag förnimma mina tår på vänster fot... Efter ytterligare veckor kunde jag vicka på dem... Tills hela benet och foten nästan helt var återställda igen. Sakta sakta. 

Idag har det gått mer än 6 år och jag är nästan helt återställd. Det var min första riktiga kontakt med kroppens läkande kraft, med rätt metod!

Något år senare efter förlamningen, läste jag en bok. Om ayurveda. Jag har i mig själv känt att det finns något sätt att må riktigt bra, leva i samklang/ tillsammans med naturen. Jag har letat och provat det mesta. Trender med olika dieter och annat smått och gott presenterat för mänskligheten.  Varje sak har känts oäkta och ofta som bara ytterligare ett sätt att suga ur en pengar och suga ur jorden på dess livskraft.

Jag har genom min egen erfarenhetsbaserade forskning kunnat konstatera, att dieter/metoder som är till för alla faller direkt. Vi är olika, alla. I den bok jag läste fanns många nyttiga frågeställningar och bland annat stod det att vi bör fundera över VAD VI EGENTLIGEN VILL. För det är det vi egentligen vill göra som vi kan bli riktigt bra på. Så där sitter jag, och inser att det jag egentligen vill jobba med är: hälsa på ett djupt grundläggande plan med djupt förankrad kunskap. Förankrad till moder jord-  Ayurveda. Inget har känts så självklart någon gång i livet! Eller... Jo, den gången jag friade till min man (första gången jag träffade honom...) Jag satte mig direkt ner och började leta utbildningar, och konstaterade att jag behövde ekonomiskt stöd för att kunna genomföra min livsdröm: Att bli Ayurvedisk hälsorådgivare, ayurvedisk massage terapeut och yoga lärare.

När jag konstaterat det, hittade jag Leader3Sam och sökte pengar till projektet AyA- Aktesne Yoga och Ayurveda. Jag tror, att eftersom jag själv var så övertygad i min riktining gick projektansökan igenom. Ni vet tankens kraft. Dettat innebär alltså att det är tack vare Leader3Sam som jag har kunnat utbilda mig och starta min verksamhet! Jag är så innerligt tacksam och jag lovar att göra allt jag kan för att Ayurvedans genuina äkta omsorg om alla människor ska nå så många som möjligt. 

Idag är även min man Joachim med i verksamheten som Ayurvedisk massage terapeut. Vi är stolta över AyA och de behandligar vi har att erbjuda. Behandlingar för GUDAR OCH GUDINNOR alltså för oss ALLA.

Vänligen

Zara&Joachim