30. nov, 2021

Att börja med examensprovet...

Det har varit helt tomt i huvudet. Inget har tagit form och velat komma ut genom mina händer. Ingen text iallafall... Det är tomt efter mitt examensprov. Som var att följa mamma till slutet och dela det... Jag kommer aldrig kunna formulera något på det sätt som mammas och min sista stund tillsammans. Det känns fint!

Så, vad händer i livet? Jag befinner mig mellan två lokaler just nu. I den ena är det kaos och i den andra är det kaos. Jag har drömt och längtat efter att få landa någonstans. Och nu kan jag äntligen se att det är nära! Vilken lycka.

AyA Huset... Vad vill jag med det stället? Min vision är att samla ett gäng häftiga människor med olika bakgrund. Men med en gemensam dröm- En MER plantbaserad och kärleksfull värld!

Jag lyssnar och känner in vad som rörs och pratas om i när och fjärran. Inte på nyheter eller media. Utan från riktiga människor. Och något har hänt senaste tiden. Samtidigt som jag märker att fler och fler söker det mjuka kärleksfulla, så har samhällsklimatet hårdnat...

På individnivå känner jag att grubblandet har ökat. Oro, rädsla, sorg och självkritik. Och den är ganska svår att komma åt. Det kräver vilja till insats. Att förstå att JAG är värd att satsa på. Ringarna på vattnet= det jag gör, speglar vad jag tycker om mig själv. Ett barn ser sitt eget värde i det värde föräldern sätter på sig själv...

Det är inte lätt och det tar tid och kraft. Jag hörde något så bra häromdagen. Vi har en enkel regel att följa: Behandla andra som du själv vill bli behandlad...

Fundera på den meningen lite... Om du inte själv vet hur du vill bli behandlad? Eller om du inte känner kärlek till dig själv. Hur ska du då kunna behandla andra med kärlek? 

Jag är så stolt över att kunna öppna dörrarna till AyA Huset och med rent hjärta känna att det som finns där är sprunget ur sann kärlek. Att alla varor, alla aktiviteter, alla tankar... ALLT!

Jag vill skapa en fristad. En ickedömmande fristad.

Den känsla av djup samhörighet, frihet och kärlek som kommer över mig när jag sitter och guidar meditationer under mina klasser. Eller bara sitter i meditation tillsammans med mina deltagare, är något jag önskar er alla! 

 

Och allt är kärlek...