DETOX Helg den 4-6 november

Fridsberg och lilla AyA Huset bjuder in dig till DETOX.
 
Vi checkar in mobilen och avstår från skärm i den mån det går.
 
Det kommer vara inslag av och möjlighet att delta i gemensam tystnad, yogans kriyor, tillredning av renande mat och rening av skavande mentala mönster. Jag önskar minimum 6 personer och max 8 till helgen. Så ta med en vän! Ni kommer inte ångra er ;0)
Och...
 
Fridsberg får återigen äran att njuta av Sakkas ljuva klangmeditationer. Kristallskålarna ska stötta oss i att skapa fria flöden i vår varelse.
 
Struktur:
Fredag=incheck och att hitta sovplatsen. 
gemensam matlagning och klangmeditation. Samtal/dans kring elden inne eller ute beroende av väder. sova.
Lördag:
Väckning kl. 07.00 och toabestyr.
- Fasta fram till lunch! (Tips på hur en periodisk fasta kan se ut...)
kl.07.30 Morgon promenad i tystnad
kl. 8:00 Yoga
kl. 9.30 Klang med Sakka + reflektion.
EGENTID fram till kl.12
kl.12:00-14.00 Vi lagar vår lunch och diskar tillsammans. Äter tillsammans i tystnad.
EGENTID fram till kl. 16 (möjlighet till massage/samtal/vägledning som du bokar utöver)
kl.16.00 Kriya och Yogans reningsmetoder. Övningar att ta med hem!
kl. 18.30 Enkel lätt kvällsmat som vi skapar tillsammans
kl.20:00-22.00 NärAnde samtal kring elden i kåtan. 
GOD NATT :0)
Söndag:
Morgon likt lördag fram till...
kl. 9.30. Ayurvedans detox metoder. Snabb pulscheck av varje deltagare och personliga råd kring rening och fortsatt balans. Detta sker i grupp! Och bäst blir det om du kan tillåta dig släppa dina rädslor. Vi delar i ett tryggt space. Självklart frivilligt! Pauser när behövs.
kl.12-13.30. Lunch, ihop pack, ut städ samt hemresa.
(om du inte väljer att ta bussen ner måndag morgon! Då stannar du och njuter av en natt till på Fridsberg. Går att boka behandlingar och basta)
 
Finns möjlighet att åka buss till Hillsand! Och om du inte kan komma lös på fredagen går det fint att ansluta till Sakkas Klang kl. 9:30 på lördagen. 
 
Buss:
Buss 429 går från Strömsund till Hillsand mån-fre kl. 15.30 framme 16.57. Buss tillbaka går på morgonen kl. 7.15 framme i Strömsund kl. 8.10.
 
Samåk gärna! Och se över om bron är stängd den helgen.
 
Pris: Grundpris 2000kr varav 1000kr betalas vid bokning (återbetalas ej vid avbokning). Bokar du behandling betalas det utöver. Du kan använda din friskvårdspeng till hela grejen!
 
Anmälan: Betald=bokad. Sista datum för bokning är 30 oktober.
 
Hjärtans välkommen till AyA Huset på Fridsberg!
 
Memoar om platsen och mig:
I sig en historisk plats. Det finns mycket att läsa om “Fridsberg - barnhemmet för samer och mindre bemedlade” som det kallades. På tidigt 1900tal var platsen en ståtlig egendom med ålderdomshem, barnhem, skola, ladugård, vindkraftverk och välskötta ägor. Det finns många vackra foton från dess glansdagar. När mina föräldrar köpte skolbyggnaden på 70talet var den i dåligt skick och de båda la sin själ i att renovera och bo på Fridsberg. Under min uppväxt hörde jag mycket tissel och tassel från husets väggar, men har aldrig någonsin känt mig ensam eller rädd.
Varje år kom återvändare till oss och berättade om sina upplevelser från tiden på barnhemmet. Det var väldigt blandat. Både ljusa och mörka berättelser.
När jag var 15 år flyttade jag ut i världen. Men efter några riktigt stökiga år, återvände jag igen. Läkte och stod stark. Skaffade familj och tog med dem hem till Hillsand och mitt älskade Fridsberg. Nu är det 15 år sedan och mina föräldrar finns inte längre kvar. Det gick så snabbt. En stor sorg för oss, då jag och min lilla familj såg fram emot att spendera många fler år tillsammans med dem. 
Samtidigt som jag gick igenom båda mina föräldrars bortgång. Utbildade mig inom Yoga, Ayurveda och massage. Och startade upp mitt företag AyA. Jag har också utvecklat min mediala sida. 
Det var en omvälvande tid från det att jag hittade Yogan år 2006 och Ayurveda år 2017 till idag 2022! De lärorna startade upp och stöttade mig i min egen själsliga/fysiska/spirituella utveckling! Jag hade mycket i bagaget från min ungdom: missbruk, våldtäkter, att vara hemlös, misshandel, död, alkoholism, sjukdom, plus alla de känslor som fanns kring min existens. Och idag ser jag bara vilken gåva jag fått till mig! Jag är så tacksam och lycklig för livet och kunskapen om livet.
Mitt hem är enkelt, mina vanor är enkla. Jag har hittat en väg som passar mig. Vill du ta del av AyA och det som hjälpt mig? Var inte rädd att fråga mig eller dela. Det är i spegling vi läker!
 
Och allt är kärlek...
 
 

ONSDAG=DIN DAG

På onsdagar kommer jag ta emot dig i AyA Huset på Fridsberg. 

 Lämna världen och alla måsten... Du måste ingenting mer än må bra och vara lycklig. Ta ledigt!

Här utför jag:

 

  • Ayurvediska behandlingar. ÄVEN SHIRODARA!!! 

 

  • Hot stone massage

 

  • Intuitiv massage med hemkokta oljor

 

  • Närande samtal 

 

  • Yoga just för dig

 

  • Ritualer och medial guidning

 

Du kan åka buss hit. Så spar vi miljö! Och skapar en levande landsbygd.

Vill du är du välkommen att checka in redan tisdag sen eftermiddag och stanna till torsdag morgon! Enkelt boende finns. Bastu.

Buss:

Buss 429 går från Strömsund till Hillsand mån-fre kl. 15.30 framme 16.57. Buss tillbaka går på morgonen kl. 7.15 framme i Strömsund kl. 8.10.

Pris:

Beroende på om du vill vara själv eller om ni är flera och vad du/ni önskar av vistelsen. Vi sätter ett pris när du hör av dig. Det är inte dyrt.

Teman framöver...

Kommer framöver ha ca 2 tema helger per månad i AyA Huset på Fridsberg.
 
BOKA IN DIG REDAN NU!!!!
 
De redan satta är:
- 2-4 september ResetHelg. Känn in och ställ om efter sommaren! Ingår Ayurvedisk pulsläsning och råd för din unika balans.
- Helg v. 36 KajakÄventyr!
- 30(sept)-2 oktober Högintensiv träning utan skador.
- Nytt: 4-6 november DETOX. Rening på alla plan. Det är i årstids skiftningarna rening är som mest nödvändig och effektiv. Hur använder vi Ayurvediska och yogiska metoder i det kalla nordliga klimatet vi bor i?
- Nytt: 18-20 november IMPRO helg. Improvisations teater och dans. Som Dramapedagog känner jag Improvisationens magiska sida! Kom och utforska...
- Nytt: 2-4 december YogaFördjupning. Vi djupdyker i yogans värld!
 
VINTER UPPEHÅLL....

Balanserad Body Mind Soul träning 30sept-2oct

Välkommen!
 
Är du som jag? Gillar att känna styrka och uthållighet men samtidigt vara mjuk och avspänd? Skadefri? Hur kan vi komma dit både metalt och fysiskt? 
Det är verkligen inte en omöjlighet!
 
Platsen du ska till ligger 5 mil från tätorten Strömsund i Jämtland. Det är min och min familjs hem. Vår plats på jorden, som vi så gärna delar med oss av. Jag (Zara) håller retreats och annat med utgångspunkt i avskalad enkelhet, inre kontakt, genuin samvaro och ett öppet sinne. Och ibland bjuder jag in fantastiska människor i min närhet som tar med kunskap och förgyller helgen med det!
 
Målgrupp:

Har du kanske några års träning på nacken och önskar inspiration. Eller kanske står du inför nystart/omstart?
 
Under denna helg i AyA Huset på Fridsberg får den hårda fysiska träningen också vara med! En mix av avslappnade lärorika samtal, högintensiv träning, backträning, yoga, meditation, mysig samvaro, massage/bastu. Mat som är enkel, god och fyller sitt syfte.
 
Mer säger jag inte just nu ;0) Kommer fylla ut schemat med detaljer över tid!
 
Fredagen är till för att landa. Basta kanske? Äta, lära känna varandra, samt att du hittar din sovplats. 

Det finns några fasta punkter under lördagen. 
Söndagen startar på samma sätt, avslutas kl. 15.
 
Tiden mellan de fasta punkterna använder vi till reflektion, massage, promenader, eller stillhet och återhämtning. Det finns alltid te och frukt.
 
1. Morgonsamling 06.30 med yoga och meditation 2h. Rast till 9
2. Förmiddagsklass. Kl. 09-11.15
3. Lunch som vi lagar tillsammans. Vi börjar kl. 11.30. Lunch till 13.30. Råvarorna är biodynamiska/kravodlade. Plantbaserad kost.
4. Eftermiddagsklass kl. 14. 2,5h. Sedan egentid fram till middagsbestyren!
5. Middag. Vi lagar tillsammans. Vi börjar kl. 17.30 och avslutar middagen kl. 20.00. Sedan egentid tills sänggåendet.
 
OBS! På fredagen, efter lördagens eftermiddagsklass samt mellan kl. 13.30 -15 på söndagen finns tider för avslappnings massage! 30 min/tid. Kostar 300kr. Ange om du vill boka när du anmäler dig till helgen!
 
Logi: Plats i dubbelrum eller sovsal. Finns även en kåta att bo i, samt tält eller tentipi för dig som önskar mer kontakt med naturen. Allt är mycket enkel standard. Finns toa, dusch och bastu. Samt en stor sjö 300m bort ;0)
 
Kostnad: 3000kr. Varav 1000kr betalas som bokningsavgift. Och återbetalas ej. Sista anmälningsdag 15 september.
Max 8 personer. Finns kölista!
 
Att ta sig till Fridsberg: Antingen med egen bil. Eller buss till Strömsund och sedan samåkning vidare upp. Om ni är flera går det även att ordna hämtning vid Östersunds tågstation eller annan plats i Östersund. Går även skoltaxi upp från strömsund FREDAG kl. 15.30 avgår från Myrgatan och ner till Strömsund kl. 07.15 MÅNDAG morgon. Biljett köper du på Ica SImonssons i källaren.
 
Jag önskar dig hjärtans välkommen till friden på Fridsberg!

SjälsRo på Fridsberg 1-3 juli

Någon där ute som känner att ett retreat på Fridsberg i Hillsand (Strömsunds kommun) med fokus stillhet, tystnad, samvaro och kärlek vore något?
 
Fredag kväll till söndag tidig eftermiddag... Välkommen från kl. 17 på fredagen och avsked efter lite senare lunch söndag.
Mer specifikt schema får du när du anmält dig!
Yoga, dans, promenader, meditation av olika slag, skogsbad, hälsosam mat, enkelhet, närvaro, eld, ritualer, väder... Att uppleva och känna, inte koppla bort... Enda uppkoppling som utlovas och funkar utan hinder på Fridsberg i Hillsand är Spirituell uppkoppling;0)
 
Helgen:
1-3 juli
- Önskar full grupp för att hålla retreatet=6 pers.
- Anmälan+betala, senast söndag 19 juni 2022.
- Investering= 2000kr. Varav 1000 kr i anmälningsavgift (ej återbet). När avgiften är betald är du anmäld. Kvitto till friskvård funkar fint!
- Gåvor till bevarandet av Fridsberg tas gärna emot. Pengarna går direkt in till upprustningskonto: Handelsbanken 6377- 997 040 688. Önskan om att förbättra vägen upp, uppföra och återställa ursprunglig snickarglädje, takbyte, förbättra fasaden på kapellet och skolbyggnaden och måla om.
- Boende i mycket enkel vandrahem standard. Maten är vegansk och Ayurvedisk. Råvarorna är biodynamiska.
- Mycket utevistelse så kläder för ALLA väder. Och myggmedel ;0) 
- Samåk från Strömsund fredag kl. 16 är möjlig!
- Vi lagar maten tillsammans!
Och allt är kärlek...

Reset helg 2-4 september

På Fridsberg finns tystnad och enkelhet. En möjlighet att reseta dig, återknyta till ditt inre. Vila. Börja om igen. Bara vara!

 

Platsen ligger 5 mil från tätorten Strömsund i Jämtland. Det är min och min familjs hem. Vår plats på jorden, som vi så gärna delar med oss av. 

 

Tanken med AyA Huset på Fridsberg är att det ska vara en motpol till det samhälle som många av oss lever i dagligen. Överkonsumtion, stress, snabbmat, gifter, ständig uppkoppling, det snurrande ekorrhjulet...

 

Du behöver inte prestera när du kommer till mig. Den här helgen handlar inte om det. Det handlar inte om glamm och glitter. Utan avskalad enkelhet. Tystnad, så du får chans att höra din inre röst.  

 

I vistelsen ingår en Ayurvedisk hälsorådgivning. Du får då också råd kring hur och vad du kan göra för att stötta din hälsa och återskapa balans. Ett ypperligt tillfälle är det, att börja med råden under helgen!

 

Fredagen är till för att landa. Du hittar din sovplats och vi samlas en stund för att lära känna varandra och dela kvällmat. Det finns 4 fasta punkter under lördagen. Söndagen startar på samma sätt, men avslutas efter lunch.

 

Tiden däremellan använder vi till hälsorådgivning, reflektion, promenader, eller stillhet och återhämtning. Det finns alltid te och frukt.

 

1. Morgonsamling 06.00 med yoga och meditation 2h.

 

2. Lunch som vi lagar tillsammans. Vi börjar kl. 11.30. Råvarorna är biodynamiska/kravodlade. Plantbaserad kost.

 

3. Eftermiddagsklass kl. 15 med yoga och meditation 2h.

 

4. Middag. Vi lagar tillsammans och njuter den i tystnad. Vi börjar kl. 17.30

 

Sängående senast kl. 22.

 

Logi: Plats i dubbelrum eller sovsal. Finns även en kåta att bo i, samt tält eller tentipi för den som önskar mer kontakt med naturen. 

 

Kostnad: 2000kr. Varav 1000kr betalas som bokningsavgift. Och återbetalas ej.

 

Max 6 personer.

 

Att ta sig till Fridsberg: Antingen med egen bil. Eller buss till Strömsund och sedan samåkning vidare upp. Om ni är flera går det även att ordna hämtning vid Östersunds tågstation eller annan plats i Östersund.

 

Jag önskar dig hjärtans välkommen till friden på Fridsberg!

 

// Zara